(36) 536-064 info@szleger.hu
Városismereti vetélkedő

Iskolánk 2020 őszén több fordulós városismereti vetélkedőt szervezett. A tanulóknak az első etapban lehetőségük adódott Eger történelmi és kulturális nevezetességeit megismerni. Az osztályok csapatai lelkesen vettek részt a megmérettetésen, érdeklődve hallgatták az egri várt történetét, kalandoztak a kazamatákban és megismerkedhettek a minaret rejtelmeivel és a Gárdonyi emlékházzal is. A Dobó tér szépsége lenyűgözte a csapatok tagjait, de az egyetem által szervezett látványos csillagászati bemutató is kiválóan sikerült.

A csapatoknak ezután egy bemutatót kellett készíteni, amiben összegezték az általuk látottakat. Az iskolai fordulóra november 11-én kerület sor. A 12 csapat élménybeszámolót tartott, amit vetítéssel tettek színesebbé, a következő feladat egy városismereti teszt megoldása volt, majd az iskola fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából készült előadást hallgatták meg, ezt egy iskolatörténeti feladat megoldása követte.

A team-ek színvonalas feladatmegoldásokkal tették nehézzé a tanárokból álló döntéshozók munkáját. A versenyen minden csapat győztesnek érezhette magát, hiszen egy jó programon vehettek részt és élvezhették egymás társaságát.