(36) 536-064 info@szleger.hu
Ballagási köszöntő

Kedves Ballagó Diákok! Kedves Szülők!

Nagyon nagy örömmel köszöntelek benneteket! Középiskolai tanulmányaitok végéhez értetek, már csak a vizsgák fináléja vár rátok. Februárban szépen, ünneplőbe öltözve álltatok előttünk a szalagtűző ünnepségen. Akkor köszöntöttünk, ünnepeltünk benneteket  és nagyon távolinak tűnt még ez a nap számotokra. Ma  búcsúzunk. Búcsút vesztek az ütött-kopott padoktól, a tornateremtől és a kisudvartól. Búcsúznak tőletek diáktársaitok és hamarosan ők is a nyomotokba lépnek. A búcsúzó konyha, az étterem, a fodrászat és a kozmetika sok kedves emléket idéz rólatok is. Itt cseperedtetek zsenge kis nyolcadikosokból majdnem érett fiatal felnőttekké. Voltak küzdelmes perceitek, nehéz dolgozatok, otthoni tanulás. De ilyen pillanatok nélkül nem lenne igazi értéke az itt töltött éveknek. Megtapasztaltátok a versenyeken is, hogy minden kihívás azért van, hogy egyenes gerinccel elé állva megküzdjünk vele és visszanézve felemelt fejjel mondhassuk másoknak és magunknak is, hogy megcsináltuk. Februárban egy szalagot tűztünk fel nektek, ami jelzi mindenkinek, aki szembejön veletek, hogy beléptetek a megmérettetésre készülők népes táborába. Ez a perc elérkezett. Viseljétek büszkén tovább a szalagot is és a vizsgákon elért eredményeitekkel mutassatok majd jó példát az utánatok jövőknek. Emlékezzetek az itt töltött évekre. Ne felejtsétek el az osztálykirándulásokat, a gólyaavatót, a kifaragott tököket és a farsangi jelmezeket. A gyakorlatok és a rendezvények úgyis feledhetetlenek.

Én köszönöm a nevetekben szüleiteknek és családjaitoknak a támogatást, hogy mellettetek vannak és támogatnak mindenben. De köszönet osztályfőnökeiteknek, tanáraitoknak is a türelemért, megértésért, bizalomért.

Sok szeretettel gratulálok mindenkinek! Sikeres vizsgákat és jó egészséget kívánok Nektek! Legyetek sikeresek és ne csak álmodjatok, hanem valósítsátok is meg minden álmotokat!

Végezetül ma, a méltóságteljes ballagás napján Kierkagaard, dán filozófus, szavaival búcsúzom:

“Az élet csak úgy érthető, ha visszatekintünk, de csak úgy élhető, ha előrenézünk.”

Isten veletek, kedves diákjaink!