(36) 536-064 info@szleger.hu
A Szent Lőrinc csapata nyerte a gasztronómiai versenyt

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Szent István Egyetem a magyar gasztronómia népszerűsítésére, hagyományteremtő szándékkal hirdetett vetélkedőt a meghívott iskolák vendéglátásban tanuló középiskolás diákjainak EKE Ifjúsági Gasztronómiai verseny” címmel.

A verseny célja az volt, hogy közelebb hozza és megkedveltesse a vendéglátás, gasztronómia területét.

A vetélkedőre 4 fős (2 szakács + 2 pincér) csapatok jelentkezhettek vendéglátós iskolákból, szakács-pincér szakmát tanuló, illetve vendéglős és ezek új változatainak képzésben résztvevők.

A vetélkedő két fordulóból állt:

A verseny első fordulójában a fiataloknak egy 5 fogásos menüt kellett összeállítaniuk a régióra/településre jellemző tradícionális ételekből,mai modern változatban. A menühöz italsort és szabályszerű menükártyát is vártak a szervezők.

A második fordulóban a beküldött menü- és italsorhoz, alkalomnak megfelelően kellett megteríteni, s videóra rögzíteni a folyamatot.

Az eredményhirdetésre Nagy Zoltán mesteroktató, királyi főszakács illetve Dr. Tánczos Tamás, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja révén került sor online formában.

Hatalmas büszkeséggel tölt el minket, hogy a versenyt – a résztvevő 7 csapat közül – iskolánk Tétel-fertőzöttek nevű csapata nyerte, a Mészáros Mihály Máté, Kozma Zsolt, Magdus Georgina és Simon Gábor alkotta négyes.

Felkészítő tanáraik: Gál Miklós, Józsa Gábor, Malácsik Tibor.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak az elért sikeres eredményért!

A Tétel fertőzöttek csapata: Mészáros Mihály Máté (11/D), Simon Gábor (13/A), Magdus Georgina (13/A)

[Kozma Zsolt (11/D) betegség miatt nem tudott jelen lenni]

A 2. forduló összefoglaló videója

Felkészítő tanáraik (balról jobbra): Józsa Gábor, Malácsik Tibor, Gál Miklós