(36) 536-064 info@szleger.hu

Aktuális információk

Az Eszterházy Károly Egyetem a magyar gasztronómia népszerűsítésére, hagyományteremtő szándékkal vetélkedőt hirdet Észak-Magyarország középiskolás diákjainak ?VE-GA-TUR?-vetélkedő néven. Iskolánk tanulói 2 csapattal indultak és továbbjutottak a döntőbe, amely 2020. november 26-án kerül megrendezésére online módon.

Gratulálunk csapatainknak és további sok sikert kívánunk a döntőhöz!

Itthon otthon vagy ? Városismereti vetélkedő  

 A turisztikai ágazathoz tartozó osztályok között városismereti vetélkedőt szerveztünk  2020. november 10-én. Eger nevezetességeinek (Minaret, Egri Vár, Varázstorony, Város a város alatt, Kopcsik Marcipánia, Gárdonyi Ház) meglátogatása után az osztályok csapatainak 25 kérdésből álló tesztet kellett megoldaniuk. Feladat volt még a látottakról ppt-k elkészítése.

A vetélkedő a GINOP-6.2.3-17-2017-00010 ?Heves megye új HIDja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen? című pályázat keretén belül valósult meg.

Gratulálunk a csapatoknak a sikeres szerepléshez!

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

2020.november 11-től a rendkívüli kormányzati intézkedések alapján a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a tanulók nem látogathatják a szakképző intézményekben folyó szakmai oktatásban a közismereti és szakmai elméleti tanórákat, valamint a jelenlétet nem igénylő szakmai gyakorlati órákat. A jelenlétet igénylő szakmai gyakorlati oktatást a tanműhelyben kell megszervezni.

A rendkívüli járványügyi helyzetnek megfelelően a gyakorlati oktatás teljes ideje alatt biztosítjuk a higiéniai előírások betartását. (Maszkhasználat, védőtávolság megtartása, testhőmérséklet mérés, felület- és kézfertőtlenítés)

A rendkívüli intézkedések elrendelése azt jelenti, hogy nem kell mindennap iskolába járni; hanem helyette digitális oktatás formájában biztosítjuk a tanulás lehetőségét tanulóink számára a közismereti és elméleti tanórákon. A gyakorlati oktatáson kötelező a részvétel a tanulók számára.

Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját, a Facebook oldalát, a KRÉTA felületet és a megadott emailfiókokat!

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy továbbra is támogassanak bennünket és gyermekeiket az új feladatok megvalósításában a váratlanul fellépő, új munkarend kihívásai mellett is. Ennek érdekében kérem, hogy gyermekeik napi feladatait, azok teljesítését rendszeresen ellenőrizzék és segítsék!

Kedves Diákok!

Az online oktatást úgy képzeljétek el, hogy feladatokat, projekteket, oktató videókat, online segédanyagokat fogtok kapni tőlünk. Felelősségteljes hozzáállását várunk el Tőletek! Segítünk, ott vagyunk veletek, még ha csak online formában is. Figyeljétek az osztályfőnökök jelentkezését!

A nevelőtestületünk nevében köszönjük eddig tanúsított türelmüket és továbbra is számítunk a megértésükre, segítségükre!

Az aktuális fejleményekről továbbra is tájékoztatást adunk!

Eger, 2020. november 11.

Debreceni Zsuzsanna

Igazgató

 

„Megcélozni a legszebb álmot” szavalóverseny

Diákjaink december 7-én délelőtt részt vehettek Lőrinciben, a „Megcélozni a legszebb álmot” címmel megrendezett szavalóversenyen. A varázslatos költemények meghallgatása során többek között József Attila és Sohonyai Attila gondolataival is gazdagabbak lettek. Nemes Szandra Képes Géza: Vallomás, Suha Diána pedig Várnai Zseni: Szerelem című versét szavalta el. Köszönet a remek szervezésért a Március 15. Középiskolának!

Ünnepi készülődés 2022

Rohanó hétköznapjainkat az ünnepek teszik széppé. Szükségünk van az ünnepre és az ünneplésre. Arra, hogy a nagy rohanásban kicsit megállítsuk az időt, és örülni tudjunk. Az adventi várakozás ideje sok lehetőséget ad a közös együttlétre, így december 2-án iskolánk tanárai Véghné Kormos Rita kolléganőnk szervezésében néhány hangulatos, zenés, sütizős, teázós órát töltöttek együtt, hiszen az ünnepre lelkileg is rá kell hangolódni. És ugye tudjuk, mekkora értéke van a saját készítésű tárgyaknak,...

Ünnepi szappan készítés

Iskolánk 1/13.C osztálya alkalmazott kémia gyakorlat során Váczi Vera tanárnő segítségével megismerkedhetett a szappanok összetételével, tulajdonságaival. Ennek apropóján összekötötték a kellemest a hasznossal. Mivel közeleg a karácsony, nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is elkészítették kedvenc darabjaikat, természetesen az ünnephez illő illattal.  

Kérdésed van? Írj nekünk!

9 + 5 =