(36) 536-064 info@szleger.hu

Aktuális információk

Az Eszterházy Károly Egyetem a magyar gasztronómia népszerűsítésére, hagyományteremtő szándékkal vetélkedőt hirdet Észak-Magyarország középiskolás diákjainak ?VE-GA-TUR?-vetélkedő néven. Iskolánk tanulói 2 csapattal indultak és továbbjutottak a döntőbe, amely 2020. november 26-án kerül megrendezésére online módon.

Gratulálunk csapatainknak és további sok sikert kívánunk a döntőhöz!

Itthon otthon vagy ? Városismereti vetélkedő  

 A turisztikai ágazathoz tartozó osztályok között városismereti vetélkedőt szerveztünk  2020. november 10-én. Eger nevezetességeinek (Minaret, Egri Vár, Varázstorony, Város a város alatt, Kopcsik Marcipánia, Gárdonyi Ház) meglátogatása után az osztályok csapatainak 25 kérdésből álló tesztet kellett megoldaniuk. Feladat volt még a látottakról ppt-k elkészítése.

A vetélkedő a GINOP-6.2.3-17-2017-00010 ?Heves megye új HIDja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen? című pályázat keretén belül valósult meg.

Gratulálunk a csapatoknak a sikeres szerepléshez!

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

2020.november 11-től a rendkívüli kormányzati intézkedések alapján a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a tanulók nem látogathatják a szakképző intézményekben folyó szakmai oktatásban a közismereti és szakmai elméleti tanórákat, valamint a jelenlétet nem igénylő szakmai gyakorlati órákat. A jelenlétet igénylő szakmai gyakorlati oktatást a tanműhelyben kell megszervezni.

A rendkívüli járványügyi helyzetnek megfelelően a gyakorlati oktatás teljes ideje alatt biztosítjuk a higiéniai előírások betartását. (Maszkhasználat, védőtávolság megtartása, testhőmérséklet mérés, felület- és kézfertőtlenítés)

A rendkívüli intézkedések elrendelése azt jelenti, hogy nem kell mindennap iskolába járni; hanem helyette digitális oktatás formájában biztosítjuk a tanulás lehetőségét tanulóink számára a közismereti és elméleti tanórákon. A gyakorlati oktatáson kötelező a részvétel a tanulók számára.

Kérjük, kövessék figyelemmel az iskola honlapját, a Facebook oldalát, a KRÉTA felületet és a megadott emailfiókokat!

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy továbbra is támogassanak bennünket és gyermekeiket az új feladatok megvalósításában a váratlanul fellépő, új munkarend kihívásai mellett is. Ennek érdekében kérem, hogy gyermekeik napi feladatait, azok teljesítését rendszeresen ellenőrizzék és segítsék!

Kedves Diákok!

Az online oktatást úgy képzeljétek el, hogy feladatokat, projekteket, oktató videókat, online segédanyagokat fogtok kapni tőlünk. Felelősségteljes hozzáállását várunk el Tőletek! Segítünk, ott vagyunk veletek, még ha csak online formában is. Figyeljétek az osztályfőnökök jelentkezését!

A nevelőtestületünk nevében köszönjük eddig tanúsított türelmüket és továbbra is számítunk a megértésükre, segítségükre!

Az aktuális fejleményekről továbbra is tájékoztatást adunk!

Eger, 2020. november 11.

Debreceni Zsuzsanna

Igazgató

 

Erdőtelek – pályaorientációs nap – 2022. november 18.

Kollégáink 2022. november 18-án pályaorientációs napon vettek részt az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskolában. A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók megismerkedhettek intézményünkkel, iskolánk képzési rendszerével. A szépészet ágazatot, a fodrász és kozmetikus képzést Doroginé Pásztor Edit mutatta be a diákoknak, a turizmus vendéglátás ágazat szakmáiról pedig Török Zsuzsanna gyakorlati oktatásvezető beszélt.  Nagy érdeklődést keltett az új szakképzési rendszer ösztönző...

Adventi tEXtilhét akció

Készülődünk! Intézményünk is csatlakozott a "Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez (EWWR)" Adventi tEXtilhét akciójával. A Hulladékcsökkentés Európai Hétének 2022-es kiadása a textilre összpontosít, hogy kiemelje annak bolygónkra gyakorolt erőteljes hatását, de főként azért, hogy olyan cselekvésekre ösztönözzön, amelyek nagyobb körforgást biztosítanak a textilágazatban. Az akcióra 2022. november 22-én 12-15 órától várunk minden kedves érdeklődőt, akik többek között megismerhetik a használt...

2023/2024-es tanév meghirdetett képzései

A 2023/2024. tanévre a Heves Megyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola az alábbi továbbtanulási lehetőségeket kínálja: TECHNIKUM:  8524 Turizmus-vendéglátás ágazat TECHNIKUS képzés (5 év): A tanulmányok sikeres teljesítése után VENDÉGTÉRI SZAKTECHNIKUS vagy CUKRÁSZ SZAKTECHNIKUS végzettség megszerzésére van lehetőség. 8522 Szépészet ágazat TECHNIKUS képzés (5 év): A tanulmányok sikeres teljesítése után FODRÁSZ, KOZMETIKUS TECHNIKUS vagy KÉZ-, ÉS...

Kérdésed van? Írj nekünk!

4 + 14 =