(36) 536-064 info@szleger.hu
Szakács
Szakképzés azonosító száma: 4 1013 23 05
Ágazat száma, megnevezése: 23. Turizmus-vendéglátás
Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
Iskolarendszerű képzési idő: 3 év (+2 év alatt érettségi megszerezhető)
Iskolarendszerű képzési idő felnőttképzésben: -
Egészségügyi alkalmassági vizsga: Szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: Szükséges
Képzés munkarendje: Nappali
Képzés munkarendje felnőttképzésben:
Képzési forma: Szakképző iskola
Képzés leírása: Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik. A raktárkészletet figyelemmel kiséri az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Munkabeosztást tervez, ír. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik. Példamutató magatartásával és munkaruházatával, magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának