SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/017 | 3300 Eger, II. Rákóczi Ferenc u. 95./A

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Vendégtéri szaktechnikus

Vendégtéri szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. Hatékonyan együttműködik a séffel a választék kialakításában.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva áll az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • árubeszerzési és árképzési tevékenységet végez;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Turizmus-vendéglátás ágazat TECHNIKUS képzés (5 év)

9-13. évfolyamon általános közismereti képzés (oktatott idegen nyelv angol vagy német) mellett Turizmus-vendéglátás ágazatban elméleti és gyakorlati ágazati alapozó és szakirányú oktatás folyik. A tanuló a 12. évfolyam befejeztével előrehozott érettségi vizsgát max. 3 tantárgyból: magyar, történelem, matematika tantárgyakból tehet. A 4. közismereti vizsgatárgyból, idegen nyelvből, érettségi vizsgát és a technikusi vizsgát (szakmai vizsgát) a 13. évfolyam befejeztével köteles tenni a diák. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra az adott szakterületen. A technikusi vizsga emelt szintű szakmai érettségi vizsgának számít.

Egybefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni a képzési és kimeneti követelmények előírásainak megfelelően a programtantervben meghatározott időkeretben.

A tanuló a technikusi képzés során a 10. évfolyam végén az ágazati alapvizsga sikeres teljesítése után folytathatja tanulmányait a következő évfolyamon. 

A tanulmányok sikeres teljesítése után VENDÉGTÉRI SZAKTECHNIKUS végzettség megszerzésére van lehetőség a 13. év végén intézményünkben.

 

Kedves érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy a jobb infrastrukturális körülmények miatt a képzések helyszíne a Turizmus-vendéglátás ágazatnál a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma lesz integráltan a 2024/2025. tanévtől.

A jelentkezési lapok leadására csak a megjelölt iskolában van lehetőség!


Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

3300 Eger, II. Rákóczi Ferenc u. 95./A

Telefon: +3620/7773498

E-mail: info@szleger.hu

OM azonosító: 203035/017


2024Heves Vármegyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola