SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/017 | 3300 Eger, II. Rákóczi Ferenc u. 95./A

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Történet

ISKOLÁNK TÖRTÉNETE

Történet

Heves Vármegyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

 

Az intézmény története napjainkig

 

Az iskolát alapítványi háttérrel egri és környékbeli vállalkozók támogatásával több, mint 25 éve alapították. Az első évben - az 1996/1997-es tanévben - egy szakközépiskolai és egy szakmunkás osztály indult 75 fővel a vendéglátó-idegenforgalmi szakmacsoportban, és körülbelül 100 hallgató iratkozott be a felnőtteknek szervezett képzésekre. Az utóbbi években történt fenntartóváltások után jelenleg az Kulturális és Innovációs Minisztérium a fenntartója az intézménynek, amely a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum tagintézményeként működik.

A képzéseket tekintve megtartotta végig az iskola a fő profilját jelentő turizmus-vendéglátás ágazati képzéseket. Ezek, a lehetőségeket és a munkaerőpiac igényeit követve, az évek alatt kiegészültek a szépészet ágazat képzéseivel. Jelenleg is folyik érettségi kimenetet jelentő technikumi és szakmai végzettséget adó szakképző iskolai képzés ezeken a területeken, és az érettségire épülő szakmai képzés is megtalálható a képzési formák között nappali és „esti” felnőtteknek szóló rendszerben is. Az aktuális tanévben 30 osztálya van az iskolának.

Az általános iskolai tanulmányaikat befejező fiatalok a következő technikumi képzésekből választhatnak: turizmus-vendéglátás ágazatban: vendégtéri szaktechnikus (5 év) és cukrász technikus (5 év), turisztikai technikus nyelvi előkészítővel (1+5 év) turisztikai szervező-értékesítő kimenettel; szépészet ágazatban: fodrász (5 év), kozmetikus technikus (5 év) vagy kéz- és lábápoló (5 év) kimenettel. Kifutó rendszerű képzésben dönthettek a tanulók, hogy választják-e a mellék-szakképesítés megszerzését, melyek rendre: pincér; szállodai recepciós; férfifodrász–borbély; szépségtanácsadó.

A tanulók munkahelyi gyakorlatukat az iskolával kapcsolatban lévő kb. 50 duális partnernél munkaszerződéssel, vagy együttműködési megállapodás alapján végzik. A szakképző iskolai képzésben minden tanuló a szakmai oktatást duális partnernél piaci környezetben tölti. A technikumba járók a tömbösített gyakorlati képzést a turizmus-vendéglátás ágazatban szintén 100%-ban duális képzőhelyen teljesítették.

A piaci és a tanulói igények alapján tervezzük a képzési paletta bővítését a felnőttek szakmai oktatása terén és a jelenleg is működő ágazatokban további szakmai kimenetekkel.

Az elmúlt évek jelentkezői létszáma és jelentkezései a meghirdetett helyekre többszörös túljelentkezést mutat.

Az intézmény két épületrészben, ugyanazon udvaron, működik. Az osztályok órái 32 oktatási helyiségben folynak. A termek interaktív illetve okos táblával vannak felszerelve.


Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola

3300 Eger, II. Rákóczi Ferenc u. 95./A

Telefon: +3620/7773498

E-mail: info@szleger.hu

OM azonosító: 203035/017


2024Heves Vármegyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola